Algemene informatie

Van wit, roze-paars tot en met rood. Van pasteltinten tot knalkleuren. Van groot tot klein. De Cyclaam is weer helemaal terug van weggeweest: hip en bloeiend in verschillende variaties.  Voor iedere smaak een geschikte Cyclaam! En verrassend: de Cyclaam is in de periode juni tot half oktober uniek als het gaat om een kleurrijke plant in de tuin.

De plant komt van oorsprong uit het Middelandse-Zeegebied en is voor het eerst gesignaleerd in de 16e eeuw. Maar ondanks ‘de leeftijd’ van dit plantje, is de Cyclaam weer helemaal van nu met het satijnzachte, hartvormige blad en een mooie tekening van de nerf.

Deze opvallende plant is van juni tot half oktober helemaal klaar voor het buitenseizoen en geeft je tuin ook in het najaar kleur!

Kleur en energie

In de loop van de zomer kan de Cyclaam naar buiten. Met een goede verzorging kunnen ze doorbloeien tot aan de eerste vorst: dat betekent dus ook een kleurrijk najaar! Kun je niet kiezen of je ‘m binnen of buiten zet? Doe het dubbelop, want deze stijlvolle plant geeft kleur en energie!

-